Jadłospis luty 2023

JADŁOSPIS DEKADOWY        6.02.2023 – 17.02.2023

 

Poniedziałek  6.02.2023

ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g) , zupa mleczna z płatkami owsianymi (200ml),

jabłko (20g), herbata z cytryną i miodem (200g)

OBIAD:Zupa krem z białych warzyw (235g), makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone(150g), woda z limonką (200g)

PODWIECZOREK: Gruszka(70g), chrupki kukurydziane (20g)

Wtorek 7.02.2023

ŚNIADANIE: Kanapka (35g) z masłem (5g), ser żółty (10g), pomidor ze szczypiorkiem (20g) mleko (200g)

OBIAD: Zupa owocowa z makaronem (235g), ziemniaki (100g), kiełbaska z rusztu (100g)

 surówka z czerwonej kapusty (70g), kompot (200g)

PODWIECZOREK: herbatniki (30g) , pomarańcze (50g)

Środa 8.02.2023

ŚNIADANIE: Chleb razowy z ziarnem (35g) z masłem (5g), pieczeń rzymska (15g),

ogórek, sałata (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)

OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (235g), ziemniaki (100g), kotlet z kurczaka (80g),

surówka z marchewki z anansem (70g) sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Kaszka manna z syropem klonowym (150g)

Czwartek 9.02.2023

ŚNIADANIE: Chleb (35g) z masłem (5g), pasta z wędliny (15g), roszponka,

kiełki rzodkiewki (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)

OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy (235g), makaron z serem (180g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Pizzerki- wyrób własny (150g)

Piątek 10.02.2023

ŚNIADANIE: Kanapka (35g) z masłem (5g), twarożek (10g),pomidorki koktajlowe (20g)

mleko (200g)

OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (235g), ziemniaki (80g), pulpety rybne pieczone(80g) kapusta kiszona zasmażana (35g), sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Babka czekoladowa (70g), herbatka owocowa (200g)

Poniedziałek  13.02.2023

ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g) , zupa mleczna z kaszką manną (200ml), jabłko (20g),  herbata z cytryną i miodem (200g)

OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (235g), ziemniaki (100g), pulpety wieprzowe w sosie koperkowym (120g), kalafior gotowany (70g), sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Ciasteczka kruche (50g), gruszka (50g)

Wtorek 14.02.2023

ŚNIADANIE: Kanapka (35g) z masłem (5g), konfitura jagodowa (5g), gruszka (10g),mleko (200g)

OBIAD: Zupa rosół z makaronem (235g), ziemniaki (100g), pieczone pałki z kurczaka(120g), marchewka z groszkiem (100g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Wafel ryżowy (20g) , pomarańcze (70g)

Środa 15.02.2023

ŚNIADANIE: Chleb wiejski (35g) z masłem (5g), szynka konserwowa (15g), papryka, kiełki warzywne (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)

OBIAD: Zupa żurek z jajkiem (235g), pierogi z truskawkami (150g), kompot (200g)

PODWIECZOREK: Kanapka (35g) z masłem (5g), ser żółty (10g), rzodkiewka (20g),

herbata miętowa (200g)

Czwartek 16.02.2023

ŚNIADANIE: Chleb (35g) z masłem (5g), twarożek (15g), sałata, ogórek zielony (20g),

kawa zbożowa na mleku  (200g)

OBIAD: Zupa porowa (235g), kluski kopytka (150g), łopatka w sosie własnym (80g),

ogórek kiszony (80g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Banan (150g)

Piątek 17.02.2023

ŚNIADANIE: Chleb razowy z ziarnem (35g) z masłem (5g), pasta z tuńczyka- wyrób własny(15g), rzodkiewka, kolorowa papryka (20g), herbata ziołowa z miodem (200g)

OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (235g), ziemniaki (100g), gzika ze szczypiorkiem (80g),

sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z jabłkiem (70g), herbata ziołowa (200g)

 

JADŁOSPIS DEKADOWY        20.02.2023 – 3.03.2023

Poniedziałek  20.02.2023

ŚNIADANIE: Paluch maślany (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami czekoladowymi

OBIAD:Zupa brokułowa z ziemniakami (235g), makaron spaghetti z mięsem w pomidorach(170g), woda z limonką (200g)

PODWIECZOREK: Koktajl bananowy (150g), chrupki kukurydziane (20g)

Wtorek 21.02.2023 

ŚNIADANIE: Chleb (35g) z masłem (5g), pasta z jaj (10g), pomidor ze szczypiorkiem (20g) herbata z imbirem i miodem (200g)

OBIAD: Zupa marchwianka z ryżem (235g), ziemniaki (120g), kotlet mielony pieczony (100g)

surówka z selera (70g) kompot (200g)

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z konfiturą (200g)

Środa 22.02.2023

ŚNIADANIE: Bułka (35g) z masłem (5g), schab pieczony (15g), ogórek, sałata (20g),

herbata z miodem i imbirem (200g)

OBIAD: Zupa szpinakowa (235g), naleśniki z dżemem brzoskwiniowym (150g),

 woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Kanapka (35g) z wędliną drobiową (10g), kiełki warzywne (20g)

kakao )200g)

Czwartek 23.02.2023

ŚNIADANIE: Chleb (35g) z masłem (5g), twarożek z rzodkiewką (15g), roszponka, papryka (20g), kawa zbożowa na mleku (200g)

OBIAD: Zupa rosolnik z kaszką manną (235g), ryż (50g) ,polędwiczki wieprzowe w sosie śmietankowym (80g), kalafior z wody (70g)

sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK:Wianek drożdżowy z serem (100g), herbatka ziołowa (200g)

Piątek 24.02.2023

ŚNIADANIE: Kanapka (35g) z masłem (5g)jajko (60g),sałata, kiełki warzywne (20g)

 herbata z cytryną (200g)

OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), ziemniaki (80g), filet z dorsza (80g), surówka porowa (35g)

woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (150g)

 

Poniedziałek  27.02.2023

ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g) , zupa mleczna z płatkami miodowymi (200ml), jabłko (20g), herbata z cytryną i miodem (200g)

OBIAD: Zupa buraczkowa z makaronem (235g), ziemniaki (100g), jajko sadzone (60g),

 mizeria z jogurtem greckim (80g), sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z musem owocowym i rodzynkami (130g)

Wtorek 28.02.2023

ŚNIADANIE: Kanapka (35g) z masłem (5g), dżem truskawkowy (5g), morela suszona (10g), mleko (200g)

OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (235g), makaron (100g), gulasz z łopatki (80g),

buraczki (80g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Ciastka kruche z marmoladą (50g) , jabłko (70g)

Środa 1.03.2023

ŚNIADANIE: Chleb wiejski (35g) z masłem (5g), pieczeń wieprzowa (15g), papryka,

 kiełki warzywne (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)

OBIAD: Zupa ogórkowa (235g), pyzy z sosem truskawkowym (150g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Kanapka (35g) z masłem (5g), ser żółty (10g), rzodkiewka (20g),

herbata miętowa (200g)

Czwartek 2.03.2023

ŚNIADANIE: Chleb (35g) z masłem (5g), kiełbaski cielęce z ketchupem (15g), sałata, ogórek zielony (20g), kawa zbożowa na mleku  (200g)

OBIAD: Zupa rosół z makaronem (235g), ziemniaki (150g), kotlet z indyka (80g),

sałatka z ogórka kiszonego i groszku (80g), kompot (200g)

PODWIECZOREK: Galaretka z borówkami (130g)

Piątek 3.03.2023

ŚNIADANIE: Chleb razowy z ziarnem (35g) z masłem (5g), pasta z dorsza wędzonego i awokado-

wyrób własny(15g), ogórek kiszony (20g), herbata z miodem i limonką (200g)

OBIAD: Zupa owocowa z makaronem (235g), kasza kuskus z sosem pieczarkowym (150g),

sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Banan (150g)