Jadłospis kwiecień 2025

Poniedziałek  7.04.2025

ŚNIADANIE: Paluch pszenny (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami miodowymi (200g), gruszka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8)

OBIAD: Zupa owocowa (235g), ziemniaki (80g), kiełbaska z rusztu (100g), surówka z białej kapusty i kukurydzy (70g), sok owocowy 100% (200g)  (1,6 )

PODWIECZOREK: Owoce sezonowe (150g)

        

Wtorek 8.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), wędlina drobiowa (30g), sałata, ogórek zielony (50g), kawa zbożowa  (200g) (1,2,7,8)

OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej (235g), pyzy drożdżowe (80g), łopatka w sosie własnym (100g), ogórek kiszony (60g), woda z cytryną (200g)  (1,2,6)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i miodem (150g) (2, 10)

 

Środa 9.04.2025

ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), jajecznica (50g), pomidor ze szczypiorkiem (50g), herbata z imbirem (200g) (1,2,3)

OBIAD: Zupa ogórkowa (235g), kluseczki z masłem i cukrem trzcinowym (220g) kompot wiśniowy (200g) (1,2,3,6)  

PODWIECZOREK: Kanapka z szynką (150g), herbata ziołowa (200g) (1,2,3,8)

 

Czwartek 10.04.2025

ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), ser żółty (40g), papryka kolorowa (50g),  herbata owocowa (200g) (1,2)

 OBIAD: Zupa krem z zielonych warzyw (235g), ryż (80g), pulpety w sosie koperkowym (150g), bukiet warzyw na parze (70g), woda z grejpfrutem (200g)  (1,2,3,6)

PODWIECZOREK: Kaszka manna na mleku z konfiturą jagodową (1,2)

 

Piątek 11.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (50g), rzodkiewka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8,)

 OBIAD: Zupa krupnik (235g), ziemniaki (80g), pulpety rybne smażone (80g), surówka porowa (50g), sok owocowy 100% (200g) (1,2,3,4,6)

PODWIECZOREK: Banan (50g)