Jadłospis kwiecień 2025

Poniedziałek  7.04.2025

ŚNIADANIE: Paluch pszenny (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami miodowymi (200g), gruszka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8)

OBIAD: Zupa owocowa (235g), ziemniaki (80g), kiełbaska z rusztu (100g), surówka z białej kapusty i kukurydzy (70g), sok owocowy 100% (200g)  (1,6 )

PODWIECZOREK: Owoce sezonowe (150g)

        

Wtorek 8.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), wędlina drobiowa (30g), sałata, ogórek zielony (50g), kawa zbożowa  (200g) (1,2,7,8)

OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej (235g), pyzy drożdżowe (80g), łopatka w sosie własnym (100g), ogórek kiszony (60g), woda z cytryną (200g)  (1,2,6)

PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z bananem i miodem (150g) (2, 10)

 

Środa 9.04.2025

ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), jajecznica (50g), pomidor ze szczypiorkiem (50g), herbata z imbirem (200g) (1,2,3)

OBIAD: Zupa ogórkowa (235g), kluseczki z masłem i cukrem trzcinowym (220g) kompot wiśniowy (200g) (1,2,3,6)  

PODWIECZOREK: Kanapka z szynką (150g), herbata ziołowa (200g) (1,2,3,8)

 

Czwartek 10.04.2025

ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), ser żółty (40g), papryka kolorowa (50g),  herbata owocowa (200g) (1,2)

 OBIAD: Zupa krem z zielonych warzyw (235g), ryż (80g), pulpety w sosie koperkowym (150g), bukiet warzyw na parze (70g), woda z grejpfrutem (200g)  (1,2,3,6)

PODWIECZOREK: Kaszka manna na mleku z konfiturą jagodową (1,2)

 

Piątek 11.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (50g), rzodkiewka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8,)

 OBIAD: Zupa krupnik (235g), ziemniaki (80g), pulpety rybne smażone (80g), surówka porowa (50g), sok owocowy 100% (200g) (1,2,3,4,6)

PODWIECZOREK: Banan (50g)  

 

Poniedziałek  14.04.2025

ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (235g), bakalie (50g), herbata z cytryną (200g)  (1,2,8)

OBIAD: Zupa z zielonego groszku (235g), risotto z kurczakiem i warzywami (200g). woda z cytryną 100% (200g)     (1,2,6)

PODWIECZOREK:  Rogal z masłem (100g), jabłko (100g) (1,2)

        

Wtorek 15.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), ser mozzarella (40g), pomidor ze szczypiorkiem (50g) kawa zbożowa  (200g) (1,2,8)

OBIAD: Zupa kalafiorowa (235g), kasza gryczana biała (80g), pulpety zapiekane w warzywach (220g), sok 100% (200g)      (1,6,7)

PODWIECZOREK: Galaretka z owocami (200g)

 

Środa 16.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), pasta z jaj (60g), ogórek zielony, kiełki warzywne (50g), herbata z miodem (200g) (1,2,3,8)

OBIAD: Zupa krem z białych warzyw (235g), naleśniki z konfiturą jagodową (220g) woda z cytryną (200g)     ( 2,3,6, )

PODWIECZOREK: Zapiekanki- wyrób własny (150g) herbata ziołowa (200g)  (1,2,8)

 

Czwartek 17.04.2025

ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g),twaróg (60g), sałata, rzodkiewka (50g), mleko (200g)  (1,2,8)

OBIAD: Zupa porowa (235g), ziemniaki (100g), gulasz z indyka (80g), bukiet warzyw na parze (80g), woda z cytryną (200g)    (1,2,6,7)

PODWIECZOREK: Jogurt truskawkowy (150g) (2)

 

Piątek 18.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasta z łososia (40g), ogórek kiszony (50g), herbata z imbirem i miodem (200g)  (1,2,4)

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (235g), ziemniaki (80g), jajko sadzone (100g), mizeria (80g),  kompot wiśniowy (200g)    (1,2,3,6,7 )

PODWIECZOREK: Owoce sezonowe (150g) , chrupki (80g)

 

Poniedziałek  21.04.2025

———-

        

Wtorek 22.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), dżem (30g), owoc (50g), mleko (200g) (1,2,8)

OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej (235g), makaron spaghetti z sosem mięsno- warzywnym (80g), kompot jabłkowy (200g)  (1,2,6,7)

PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy (200g) (2,8)

 

Środa 23.04.2025 

ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), parówka cielęca z ketchupem (50g), roszponka (50g), herbata z imbirem (200g) (1,2,7,8)

OBIAD: Zupa ogórkowa (235g), pyzy z sosem truskawkowym (220g) woda z cytryną (200g) (1,2,3,6)  

PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną (150g), rzodkiewka (50g), herbata ziołowa (200g) (1,2,8)

 

Czwartek 24.04.2025 

ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), pasta z wędliny (50g), papryka kolorowa (50g),  herbata owocowa (200g) (1,2,7)

 OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), ziemniaki (80g), kotlet schabowy (150g), sałatka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki (70g), woda z grejpfrutem (200g)  (1,2,3,6,7,8)

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa  

 

Piątek 25.04.2025

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), twarożek z przyprawami (50g), rzodkiewka, ogórek zielony (50g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8,)

 OBIAD: Zupa buraczkowa (235g), ryż (80g), filet rybny w warzywach (80g), sok owocowy 100% (200g) (1,2,3,4,6,7)

PODWIECZOREK: Banan (50g)