Jadłospis kwiecień 2024

Poniedziałek  1.04.2024

Wtorek 2.04.2024

ŚNIADANIE: Kanapka (60g) z masłem (5g), konfitura jagodowa (50g), jabłko (30g),  mleko (200g)

OBIAD: Zupa brokułowa (235g), kluski kopytka z mięsem (150g), kapusta kiszona zasmażana (120g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Banan (150g)

 

Środa 3.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb (60g) z masłem (5g), pasta z wędliny (40g), papryka, kiełki warzywne (50g), herbata z miodem i imbirem (200g)

OBIAD: Zupa żurek (235g), ryż z sosem truskawkowym  (220g), kompot jabłkowy (200g)

PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną (100g), herbata owocowa (200g)

 

Czwartek 4.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb (60g) z masłem (5g), ser mozzarella (40g), pomidor, bazylia (50g) kawa zbożowa na mleku  (200g)

OBIAD: Zupa pieczarkowa (235g), ziemniaki (80g), kotlet schabowy (100g), surówka z kapusty czerwonej (80g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt z owocami i rodzynkami (150g)

 

Piątek 5.04.2024

ŚNIADANIE: Bułka (60g) z masłem (5g), jajko gotowane (70g), roszponka (50g), herbata z miodem i limonką (200g)

OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), ziemniaki (80g), pulpet rybny (80g), surówka z białej kapusty (60g), woda z grejpfrutem (200g)

PODWIECZOREK: Kisiel (120g)

 

Poniedziałek 8.04.2024

ŚNIADANIE: Bułka (60g) z masłem (5g), zupa mleczna – owsianka z żurawiną (50g), jabłko (40g), herbata z cytryną (200g)

OBIAD: Zupa jarzynowa (235g), makron spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem (60g), sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Owoce (150g)

 

Wtorek 9.04.2024 

ŚNIADANIE: Chleb (60g) z masłem (5g), pasta z jaj (40g), pomidor ze szczypiorkiem (50g), herbata z miodem (200g)

OBIAD: Zupa z zielonego groszku (235g), pyzy (60g), łopatka w sosie własnym (100g), sałatka z ogórka kiszonego i cebulki (60g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK:  Galaretka z borówkami (200g)

 

Środa 10.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb (60g) z masłem (5g), kiełbaska cielęca (100g), ketchup (10g), sałata, ogórek zielony (50g) herbata z miodem (200g)

OBIAD: Zupa krem z cukinii (235g), pierogi z truskawkami (220g), kompot z czarnej porzeczki 100% (200g)

PODWIECZOREK: Bułka mleczna (150g), kakao (200g)

 

Czwartek 11.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb graham (60g) z masłem (5g), twarożek z rzodkiewką (40g), pomidor ze szczypiorkiem (50g), mleko (200g)

OBIAD: Zupa rosolnik (235g), ziemniaki (80g), kotlet drobiowy (100g), surówka z marchewki z ananasem (60g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Wianek drożdżowy z kruszonką (150g), herbatka owocowa (200g)

 

Piątek 12.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb graham (60g) z masłem (5g), pasta z tuńczyka (50g), papryka (50g), herbata z cytryną (200g)

OBIAD: Zupa kalafiorowa z makaronem (235g), ziemniaki (100g), jajko sadzone (70g), sałata ze śmietaną (70g), sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Koktajl malinowy (150g), biszkopty (50g)

 

Poniedziałek  15.04.2024

ŚNIADANIE: Kanapka (60g) z masłem (5g), konfitura jagodowa (50g), jabłko (30g),  mleko (200g)

OBIAD: Zupa krem z zielonych warzyw (235g), kasza kuskus (100g), klopsiki w sosie warzywnym (120g), sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Banan (150g)

 

Wtorek 16.04.2024

ŚNIADANIE: Bułka (60g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami miodowymi (200g), gruszka (30g), herbata z imbirem (200g)

OBIAD: Zupa rosół (235g), ryż (80g), potrawka z kurczaka (100g) marchewka z groszkiem (80g), woda z cytryną (200g)

PODWIECZOREK: Ciasteczka kruche (80g) kiwi (80g)

 

Środa 17.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb (60g) z masłem (5g), szynka gotowana (40g), pomidor, kiełki warzywne (50g), herbata z miodem (200g)

OBIAD: Zupa barszcz ukraiński (235g), makaron z serem (220g), kompot z czarnej porzeczki (200g)

PODWIECZOREK: Kanapka z masłem szczypiorkowym (150g), rzodkiewka (50g) herbata owocowa (200g)

 

Czwartek 18.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (60g) z masłem (5g), twaróg śmietankowy (40g), pomidor, bazylia (50g), kakao  (200g)

OBIAD: Zupa brokułowa (235g), kasza jęczmienna (80g), gulasz (100g), ogórek kiszony (80g), sok owocowy 100% (200g)

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy z mussli (150g)

 

Piątek 19.04.2024

ŚNIADANIE: Bułka (60g) z masłem (5g), ser żółty (70g), papryka kolorowa (50g), mleko (200g)

OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), ziemniaki puree (80g), filet z dorsza (80g), kapusta kiszona zasmażana (60g), woda z grejpfrutem (200g)

PODWIECZOREK: Kisiel z jabłkiem (150g)