JADŁOSPIS DEKADOWY 3.04.2023 – 14.03.2023
Poniedziałek 3.04.2023
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z kaszką manną (235g),
borówki (30g) herbata z cytryną (200g)
OBIAD:Zupa krem pomidorowy (235g), ziemniaki (150g), jajko w sosie koperkowym (100g), kalafior gotowany (80g) , woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Banan (120g)
Wtorek 4.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), ser żółty (15g), sałata, papryka (20g), mleko (200g)
OBIAD: Zupa porowa (235g), ziemniaki (150g), naggetsy drobiowe (80g), surówka z selera (70g), kompot (200g)
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe (20g), gruszka, jabłko (100g)
Środa 5.04.2023
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), jajecznica (100g), roszponka, papryka (20g),
herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej (235g), kluski leniwe z masłem i cukrem trzcinowym (200g) ,
woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Kanapka (35g) z wędliną (20g), rzodkiewka (20g), kawa zbożowa (200g)
Czwartek 6.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), ser mozzarella (15g), pomidor
ze szczypiorkiem (20g), kakao (200g)
OBIAD: Zupa barszcz (235g), kasza bulgur (90g), gulasz z łopatki (80g), buraczki (80g)
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z musem owocowym i mussli (150g)
Piątek 7.04.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (45g) z masłem (5g), pasta tuńczyka z awokado (30g), rukola,
ogórek zielony (20g), herbata z cytryną (200g)
OBIAD: Zupa krupnik (235g), ziemniaki (80g), gzika ze szczypiorkiem (170g),
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Galaretka z bitą śmietaną i owocami (150g)
Wtorek 11.04.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (45g) z masłem (5g), dżem truskawkowy (20g), jabłko (30g),
kawa zbożowa z mlekiem (200g)
OBIAD: Zupa kapuśniak z białej kapusty (235g), ryż z indykiem i warzywami (200g),
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Koktajl mleczny (200g), chrupki kukurydziane (20g)
Środa 12.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb wiejski (50g) z masłem (5g), pasta z wędliny (20g), papryka,
ogórek zielony (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa ogórkowa (235g), racuchy z jabłkiem (120g), kompot wiśniowy (200g)
PODWIECZOREK: Paluch pszenny z masłem (70g), kakao 100%
Czwartek 13.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), jajko(60g), sałata,ogórek zielony,
rzodkiewka (30g) herbata z miodem (200g)
OBIAD: Zupa rosół z makaronem (235g), ziemniaki (150g), pieczone pałki z kurczaka (100g), marchewka z groszkiem (80g), woda z cytryną200g)
PODWIECZOREK: Budyń z konfiturą jagodową(150g)
Piątek 14.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb (45g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (20g), pomidor (20g) ,
kawa zbożowa na mleku (200g)
OBIAD: Zupa koperkowa (235g), ziemniaki (100g), filet z dorsza (80g), sałatka z ogórka kiszonego i cebulki (70g), sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Bułeczka drożdżowa z czekoladą (130g), herbata ziołowa (200g)
JADŁOSPIS DEKADOWY 17.04.2023 – 28.04.2023
Poniedziałek 17.04.2023
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g) , zupa mleczna z płatkami owsianymi (200ml),
jabłko (20g), herbata z cytryną i miodem (200g)
OBIAD:Zupa krem z białych warzyw (235g), makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone(150g), woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Gruszka(70g), chrupki kukurydziane (20g)
Wtorek 18.04.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), ser żółty (10g), pomidor ze szczypiorkiem (20g) mleko (200g)
OBIAD: Zupa owocowa z makaronem (235g), ziemniaki (100g), kiełbaska z rusztu (100g)
surówka z czerwonej kapusty (70g), kompot (200g)
PODWIECZOREK: Herbatniki (30g) , pomarańcze (50g)
Środa 19.04.2023
ŚNIADANIE: bułka (50g) z masłem (5g), sałatka jarzynowa (50g)
herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa marchwianka (235g), ziemniaki (100g), kotlet schabowy (80g),
surówka z marchewki z ananasem (70g) sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Budyń z konfiturą jagodową (150g)
Czwartek 20.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), pasta z wędliny (15g), roszponka,
rzodkiewka (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy (235g), zapiekanka z ryżu i jabłek z cynamonem (200g), woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Kanapka (50g) z masłem szczypiorkowym (10g), kawa zbożowa (200g)
Piątek 21.04.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), twarożek (10g),pomidorki koktajlowe (20g)
mleko (200g)
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (235g), kasza kuskus (100g), sos pieczarkowy (80g)
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Koktajl bananowy (150g), ciasteczka zbożowe (40g)
Poniedziałek 24.04.2023
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami czekoladowymi (200ml) , gruszka (20g), herbata z cytryną i miodem (200g)
OBIAD: Zupa jarzynowa z ryżem (235g), ziemniaki (100g), pulpety wieprzowe w sosie koperkowym (120g), kalafior gotowany (70g), sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z owocem (70g), herbatka ziołowa (200g)
Wtorek 25.04.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (35g) z masłem (5g), twarożek (10g), rzodkiewka, sałata (20g),
mleko (200g)
OBIAD: Zupa rosolnik (235g), pyzy (100g), gulasz wieprzowy (80g), kapusta czerwona zasmażana (70g), woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Wafel ryżowy (20g) , kiwi, jabłko (70g)
Środa 26.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb wiejski (35g) z masłem (5g), pieczeń (15g), papryka, ogórek kiszony (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa żurek z jajkiem (235g), pierogi z truskawkami (150g), kompot (200g)
PODWIECZOREK: Kanapka (35g) z masłem (5g), ser żółty(10g), rzodkiewka (20g),
herbata miętowa (200g)
Czwartek 27.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb (35g) z masłem (5g), ser mozzarella(15g), pomidor ze szczypiorkiem(20g),
kawa zbożowa na mleku (200g)
OBIAD: Zupa porowa (235g), ryż (150g), indyk w sosie ziołowym (80g), fasolka
szparagowa (80g), woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Banan (150g)
Piątek 28.04.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy z ziarnem (35g) z masłem (5g), jajko (15g), rzodkiewka, kolorowa papryka (20g), herbata ziołowa z miodem (200g)
OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (235g), ziemniaki (100), filet z miruny z pieca (80g),
szpinak (70g), sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (200g)