Poniedziałek 3.03.2025
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna budyniowa (200g), jabłko (50g), herbata (200g) (1,2 )
OBIAD: Zupa z zielonego groszku (235g), risotto z kurczakiem i warzywami (230g), sok 100% (200g) (1,2,6,7 )
PODWIECZOREK: Ciasteczka kruche (100g), kiwi (80g) (1,2,3)
Wtorek 4.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), twaróg (50g), rukola, pomidor (50g), kakao (200g) (1,2 )
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy (235g), makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone (230g), kompot jabłkowy (200g (1,2,6)
PODWIECZOREK: Babka cytrynowa (70g), jabłko (80g) (1,2,3)
Środa 5.03.2025
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), konfitura jagodowa (50g), owoc (40g), mleko (200g) (1,2 )
OBIAD: Zupa brokułowa z makaronem (235g), kasza gryczana biała (100g), gulasz wieprzowy (100g), kapusta czerwona zasmażana (70g), woda z cytryną (200g) (1,2,6,7)
PODWIECZOREK: Pomarańcze (150g), biszkopty (70g) (1,2,3)
Czwartek 6.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), wędlina drobiowa (50g), rzodkiewka, ogórek zielony (30g), herbata z miodem (200g) (1,2,6,37)
OBIAD: Zupa rosolnik (235g), ziemniaki (100g), kotlet schabowy (220g), surówka z selera (70g), sok 100% (200g) (1,3,6,7)
PODWIECZOREK: Jogurt maturalny z musem mango i mussli (200g) (1,2)
Piątek 7.03.202
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), pasta rybno- twarogowa (30g), ogórek kiszony (40g), herbata z miodem (200g) (1,2,4)
OBIAD: Zupa kapuśniak (235g), ryż z sosem truskawkowym (230g), woda z cytryną (200g) (1,2,6,7 )
PODWIECZOREK: Kanapka z serem żółtym (150g), rzodkiewka (50g), herbatka owocowa (200g) (1,2)
Poniedziałek 10.03.2025
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami czekoladowymi (200g), gruszka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa owocowa (235g), makaron spaghetti z sosem mięsno- warzywnym (230g) woda z cytryną (200g) (1,2, 6,7)
PODWIECZOREK: Kisiel z tartym jabłkiem (50g)
Wtorek 11.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), ser żółty (50g) pomidor, roszponka (30g), kakao (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa rosół (235g), ryż (80g), kurczak w sosie potrawkowym (130g), mini marchewka (70g), sok owocowy 100% (200g) (1,2,3,6,7)
PODWIECZOREK: Owoce sezonowe (200g)
Środa 12.03.2025
ŚNIADANIE: Bułka graham z ziarnami (50g) z masłem (5g), kiełbaska biała z ketchupem (70g), sałata lodowa (30g), herbata z miodem (200g) (1,2,6,7)
OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), pierogi z serem (200g), kompot jabłkowy (200g) (1,2,3,6)
PODWIECZOREK: Rogal z masłem (100g), maślanka owocowa (200g) (1,2)
Czwartek 13.03.2025
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), dżem brzoskwiniowy (50g), owoce suszone (30g), mleko (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa marchwianka (235g), pyzy drożdżowe (80g), łopatka w sosie własnym (120g), sałatka z ogórka kiszonego, cebuli i jabłka (70g), sok 100% (200g) (1,2,6,7)
PODWIECZOREK: Wianek drożdżowy (100g), herbatka miętowa 100% (200g) (1,2)
Piątek 14.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasta z jaj ze szczypiorkiem (60g), rzodkiewka (60g), herbata z miodem (200g) (1,2,3)
OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), ziemniaki (80g), filet rybny z miruny (100g), surówka z kiszonej kapusty (70g), woda z cytryną (200g) (1,3,4,6)
PODWIECZOREK: Banan (200g)
Poniedziałek 17.03.2025
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna- owsianka (200g), jabłko (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8 )
OBIAD: Zupa krem z brokuła (235g), ryż (80g), pulpety wieprzowe
zapiekane w warzywach (180g), woda z cytryną (200g) (1,2,3,6,7 )
PODWIECZOREK: Ciasto cytrynowe (150g), herbata ziołowa (200g) (1,3)
Wtorek 18.03.2025
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), twaróg (50g), pomidor (30g), mleko (200g) (1,2,8 )
OBIAD: Zupa rosół (235g), ziemniaki (80g), udka w sosie własnym (80g), marchewka z groszkiem (70g), sok 100% (200g) (1,2,3,6,7 )
PODWIECZOREK: Ciastka zbożowe (70g), owoc (80g) (1,2,3)
Środa 19.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), jajko gotowane (50g), rzodkiewka, sałata (40g), herbata z miodem (200g) (1,2,3,7)
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (235g), makaron z serem (220g), woda z cytryną (200g) (1,2)
PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną drobiową (150g), ogórek zielony (50g), herbata owocowa (200g) (1,2,7)
Czwartek 20.03.2025
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), dżem truskawkowy (50g), gruszka (30g), kawa zbożowa (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa rosolnik (235g), ziemniaki (80g), leczo z warzywami i kiełbaską (220g), sok 100% (200g) (1,6,7)
PODWIECZOREK: Bułka mleczna z czekoladą (100g), herbatka owocowa (200g) (1,2,10)
Piątek 21.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), pasta rybno- twarogowa (30g), ogórek kiszony (40g), herbata z miodem (200g) (1,2,4)
OBIAD: Zupa kalafiorowa (235g), kasza z sosem pieczarkowym (220g), kompot wiśniowy (200g (1,2,)
PODWIECZOREK: Koktajl owocowy (200g)
Poniedziałek 24.03.2025
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami zbożowymi (200g), owoc (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa krem buraczkowa (235g), ziemniaki (80g), jajko sadzone (80g), fasolka szparagowa (80g) woda z cytryną (200g) (1,2,3,6,7)
PODWIECZOREK: Jabłko (50g), andruty (50g)
Wtorek 25.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb wiejski (50g) z masłem (5g), ser mozzarella (50g) pomidor ze szczypiorkiem (30g), kakao (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa jarzynowa (235g), ziemniaki (80g), kotlet mielony (80g), sałatka z buraczków (70g), sok owocowy 100% (200g) (1,2,3,6,7)
PODWIECZOREK: Galaretka z owocami (200g)
Środa 26.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasta z wędliny (50g), rukola, ogórek zielony (30g), herbata z miodem (200g) (1,2,6,7)
OBIAD: Zupa żurek (235g), placki ziemniaczane z cukrem (200g), kompot jabłkowy (200g) (1,2,3)
PODWIECZOREK: Rogal z masłem (100g), maślanka owocowa (200g) (1,2)
Czwartek 27.03.2025
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), serek ziołowy (50g), papryka, kiełki (30g), mleko (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa szpinakowa (235g), ziemniaki (80g), polędwiczka wieprzowa gotowana w sosie śmietankowym (80g), mini marchewka (50g), sok 100% (200g) (1,2,6,7)
PODWIECZOREK: Wianek drożdżowy (100g), herbatka miętowa 100% (200g) (1,2)
Piątek 28.03.2025
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), ser żółty (30g), sałata, rzodkiewka (40g), herbata z miodem (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa krem z białych warzyw (235g), ryż (80g), filet rybny z miruny w warzywach (150g), woda z cytryną (200g) (1,3,4,6)
PODWIECZOREK: Banan (200g)