JADŁOSPIS DEKADOWY 6.03.2023 – 17.03.2023
Poniedziałek 6.03.2023
ŚNIADANIE: Bułka graham (50g) z masłem (5g), zupa mleczna- owsianka (235g), jabłko (30g) herbata z cytryną (200g)
OBIAD:Zupa kalafiorowa z ziemniakami (235g), makaron z kurczakiem i warzywami(180g),
woda z limonką (200g)
PODWIECZOREK: Babka z kawałkami czekolady (70g), herbatka ziołowa z miodem (200g)
Wtorek 7.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), ser żółty (15g), sałata, kiełki słonecznika (20g),
mleko (200g)
OBIAD: Zupa porowa (235g), ryż (120g), pulpety wieprzowe w sosie koperkowym (100g), bukiet warzyw gotowanych (70g), kompot (200g)
PODWIECZOREK: Ciasteczka zbożowe (30g), jabłko (70g)
Środa 8.03.2023
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), jajecznica (100g), pomidor ze szczypiorkiem (30g),
herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej (235g), kluski leniwe z masłem i cukrem trzcinowym (180g) ,woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Kanapka (35g) z wędliną (20g), rzodkiewka (20g), kawa zbożowa (200g)
Czwartek 9.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), twarożek z rzodkiewką (15g), roszponka, papryka (20g), kakao (200g)
OBIAD: Zupa barszcz (235g), kasza bulgur (90g), gulasz wołowy (80g), buraczki (80g)
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z musem owocowym i mussli (150g)
Piątek 10.03.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (45g) z masłem (5g),pasta tuńczyka z awokado (30g), rukola,
ogórek zielony (20g), herbata z cytryną (200g)
OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), ziemniaki (80g), gzika ze szczypiorkiem (170g),
kompot wiśniowy (200g)
PODWIECZOREK: Gruszka (100g), wafel ryżowy z czekoladą (50g)
Poniedziałek 13.03.2023
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g) , zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml), gruszka (30g), herbata z cytryną i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa marchwianka z ryżem (235g), ziemniaki (100g), bitki ze schabu (80g),
surówka z czerwonej kapusty (80g), sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Biszkopty (20g), pomarańcze (100g)
Wtorek 14.03.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (45g) z masłem (5g), szynka konserwowa (20g),
pomidory koktajlowe (30g), kawa zbożowa z mlekiem (200g)
OBIAD: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (235g), kluski kopytka z okrasą (200g), kapusta kiszona zasmażana (60g), kompot truskawkowy (200g)
PODWIECZOREK: Ciastka kruche z cukrem(50g) , owoce (70g)
Środa 15.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb wiejski (50g) z masłem (5g), pasta z wędliny (20g), papryka,
kiełki warzywne (20g), herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa krem z cukinii z grzankami (235g), pierogi z serem (200g), woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Zapiekanki (wyrób własny) (100g), sok owocowy 100%
Czwartek 16.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), jajko(60g), sałata, ogórek zielony, pomidor (30g) herbata z miodem (200g)
OBIAD: Zupa rosół z makaronem (235g), ziemniaki (150g), kotlet z kurczaka (80g),
surówka z marchewki i ananasa (80g), kompot (200g)
PODWIECZOREK: Galaretka z owocami (150g)
Piątek 17.03.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (45g) z masłem (5g), konfitura malinowa (20g), gruszka (20g) ,
mleko (200g)
OBIAD: Zupa koperkowa (235g), ryż (100g), filet z miruny pieczony w warzywach (150g),
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z jabłkiem (130g), woda z cytryną (200g)
JADŁOSPIS DEKADOWY 20.03.2023 – 31.03.2023
Poniedziałek 20.03.2023
ŚNIADANIE: Bułka graham (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami miodowymi (235g), borówki (30g) herbata z cytryną (200g)
OBIAD: Zupa z zielonego groszku z ziemniakami(235g), kasza bulgur z kurczakiem i warzywami(200g), woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Kisiel z biszkoptem (150g)
Wtorek 21.03.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), pasta z jaj (30g), sałata, pomidor (30g),
herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa rosolnik z kaszką manną (235g), ryż (120g), indyk gotowany w sosie śmietankowym (100g), marchewka gotowana (70g), kompot (200g)
PODWIECZOREK: Ciasteczka zbożowe (40g), gruszka (80g)
Środa 22.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), pasta z wędliny (30g), pomidor ze szczypiorkiem (30g),
herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy (235g), pyzy z sosem truskawkowym (220g) ,
woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Rogal (40g) z masłem (5g),bakalie (30g), kakao (200g)
Czwartek 23.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), serek wiejski (15g), roszponka, papryka,
ogórek zielony (30g), mleko (200g) (dzieci same komponują kanapki)
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński (235g), ziemniaki (80g), kiełbaska z rusztu (110g),
surówka z białej kapusty (80g), kompot (200g)
PODWIECZOREK: Budyń z syropem klonowym (150g)
Piątek 24.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb wiejski (50g) z masłem (5g), pasta z dorsza wędzonego z serkiem
mascarpone (30g), ogórek kiszony (30g), herbata z cytryną (200g)
OBIAD: Zupa pomidorowa (235g), ziemniaki (80g), jajko sadzone (60g), mizeria z jogurtem (70g)
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Banan (120g)
Poniedziałek 27.03.2023
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g) , zupa mleczna z płatkami czekoladowymi (200ml), jabłko (30g), herbata z cytryną i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (235g), makaron ze szpinakiem (220g),
sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Babka cytrynowa (60g), pomarańcze (50g)
Wtorek 28.03.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (45g) z masłem (5g), dżem brzoskwiniowy (20g), gruszka (50g)
kawa zbożowa z mlekiem (200g)
OBIAD: Zupa kalafiorowa (235g), kasza pęczak (100g), gulasz drobiowy (80g),
kapusta czerwona zasmażana (50g) kompot (200g)
PODWIECZOREK: Baton zbożowy
Środa 29.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), wędlina (30g), papryka, ogórek małosolny(20g), herbata z miodem i imbirem (200g)
OBIAD: Zupa ogórkowa (235g), placki ziemniaczano- cukiniowe z cukrem trzcinowym (180g), surówka z marchewki i ananasa (70g),woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Kanapka (45g) z masłem (5g), ser żółty (30g), rzodkiewka (20g),
herbata owocowa (200g)
Czwartek 30.03.2023
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), jajko(60g), sałata,ogórek zielony, pomidor (30g) herbata z miodem (200g)
OBIAD: Zupa buraczkowa z makaronem (235g), ziemniaki (150g), polędwiczki gotowane w sosie ziołowym (80g), brukselka (80g), woda z cytryną (200g)
PODWIECZOREK: Kaszka manna na mleku z konfiturą jagodową (150g)
Piątek 31.03.2023
ŚNIADANIE: Kanapka (45g) z masłem (5g), twarożek z ziołami (20g), ogórek kiszony, marchewka surowa (30g) , mleko (200g)
OBIAD: Zupa krupnik (235g), ziemniaki (100g), pulpety rybne pieczone (80g), surówka
z kiszonej kapusty (70g),sok owocowy 100% (200g)
PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy (200g), herbatniki (40g)