Poniedziałek 30.09.2024
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), ser żółty (40g), ogórek kiszony (40g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8)
OBIAD: Zupa brokułowa (235g), makaron z serem (200g). woda z cytryną 100% (200g) (1,2,6)
PODWIECZOREK: Kanapka (50g), z masłem szczypiorkowym (20g), rzodkiewka (40g),
herbata ziołowa (200g) (1,8)
Wtorek 1.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), twarożek (40g), sałata, pomidor (50g) kawa zbożowa (200g) (1,2,8)
OBIAD: Zupa marchwianka (235g), kasza bulgur (80g), gulasz drobiowy (100g), bukiet warzyw gotowanych (70g), kompot jabłkowy (200g) (1,6)
PODWIECZOREK: Kisiel z tartym jabłkiem (200g)
Środa 2.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), pasta z jaj (50g), kiełki, ogórek zielony (50g), herbata z miodem (200g) (1,3,7,8)
OBIAD: Zupa rosół (235g), ziemniaki (80g), kotlet schabowy (80g), surówka z selera (60g) woda z cytryną (200g) (1,3,6)
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe ze śliwkami (100g),
kawa zbożowa na mleku (200g) (1,2,3,,8)
Czwartek 3.10.2024
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (235g), owoce suszone (50g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8,11)
OBIAD: Zupa jarzynowa (235g), ziemniaki (80g),
polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym (120g), marchew z groszkiem (60g), woda z cytryną (200g) (1,2,3,6)
PODWIECZOREK: Jabłko (100g), biszkopty (60g) (1,3,8)
Piątek 4.10.2024
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), konfitura brzoskwiniowa (40g), gruszka (50g), mleko (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa koperkowa (235g), ryż (80g), filet z miruny w warzywach (200g), woda z cytryną (200g) (1,3,4,6,)
PODWIECZOREK: Banan (120g)
Poniedziałek 7.10.2024
ŚNIADANIE: Paluch pszenny (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami miodowymi (200g), śliwka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8)
OBIAD: Zupa krem z pomidorów (235g), kurczak z warzywami i ryżem (220g), sok owocowy 100% (200g) (1,2,6,)
PODWIECZOREK: Brzoskwinia (120g)
Wtorek 8.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), wędlina drobiowa (30g), pomidor, ogórek zielony (50g), kawa zbożowa (200g) (1,2,7,8)
OBIAD: Zupa rosolnik (235g), ziemniaki (80g), bitki ze schabu w sosie własnym (100g), surówka porowa (60g), woda z cytryną (200g) (1,6)
PODWIECZOREK: Galaretka z owocami (150g)
Środa 9.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), jajko gotowane (50g), sałata, kiełki (50g), herbata z imbirem (200g) (1,2,3)
OBIAD: Zupa kalafiorowa (235g), ziemniaki (80g), kotlet mielony (80g), sałatka z ogórka kiszonego (60g), kompot truskawkowy (200g) (1,2,3,6,8)
PODWIECZOREK: Budyń z malinami (150g) (2)
Czwartek 11.10.2024
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), parówka cielęca z ketchupem (20g), pomidor (50g), herbata owocowa (200g) (1,2,7)
OBIAD: Zupa z zielonego groszku (235g), makaron (80g), sos mięsno- warzywny (100g), woda z cytryną (200g) (1,2 ,6)
PODWIECZOREK: Bułka mleczna (80g), gruszka (50g) (1,2)
Piątek 12.10.2023
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), pasta z tuńczyka z awokado (50g), rukola (30g), herbata z cytryną (200g) (1,4,)
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej (235g), naleśniki z dżemem (200g) sok owocowy 100% (200g) (1,2,3,6)
PODWIECZOREK: Pizzerinki- wyrób własny (50g) (1,3)
Poniedziałek 14.10.2024
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z kaszką manną (235g), gruszka (50g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8)
OBIAD: Zupa krem z dyni z grzankami (235g), makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone (200g). woda z cytryną 100% (200g) (1,2,6)
PODWIECZOREK: Jabłka prażone z cynamonem
Wtorek 15.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), schab pieczony (40g), pomidor ze szczypiorkiem (50g) kawa zbożowa (200g) (1,2,7,8)
OBIAD: Zupa rosolnik (235g), ziemniaki (80g), kotlet z indyka (100g), surówka z czerwonej kapusty (70g), sok 100% (200g) (1,3,6)
PODWIECZOREK: Mandarynka (50g), andruty (30g) (1)
Środa 16.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb razowy (50g) z masłem (5g), pasta twarogowa z awokado (50g), roszponka, ogórek zielony (50g), herbata z miodem (200g) (1,2,8)
OBIAD: Zupa żurek z jajkiem i kiełbaską (235g), ryż z sosem truskawkowym (220g) woda z cytryną (200g) (3,6,7)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem szczypiorkowym (150g), rzodkiewka (50g) herbata owocowa (200g) (1,2,8)
Czwartek 17.10.2024
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), dżem (235g), figi (50g), kakao (200g) (1,2,8)
OBIAD: Zupa brokułowa (235g), kluski kopytka z okrasą (220g), kapusta kiszona zasmażana (60g), woda z cytryną (200g) (1,2,3,6)
PODWIECZOREK: Babka cytrynowa (80g), herbatka ziołowa (200g) (1,3)
Piątek 18.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy (50g) z masłem (5g), pasta z dorsza wędzonego (40g), ogórek kiszony (50g), herbata z imbirem i miodem (200g) (1,2,4)
OBIAD: Zupa kalafiorowa z makaronem (235g), ziemniaki (80g), jajko sadzone (80g), mizeria (80g), kompot gruszkowy (200g) (1,3,6,)
PODWIECZOREK: Budyń (150g) (2)
Poniedziałek 21.10.2024
ŚNIADANIE: Paluch pszenny (50g) z masłem (5g), zupa mleczna z płatkami miodowymi (200g), gruszka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8)
OBIAD: Zupa owocowa (235g), ziemniaki (80g), kiełbaska z rusztu (100g), surówka z białej kapusty i kukurydzy (70g), sok owocowy 100% (200g) (1,6,)
PODWIECZOREK: Owoce sezonowe (150g)
Wtorek 22.10.2024
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), wędlina drobiowa (30g), sałata, ogórek zielony (50g), kawa zbożowa (200g) (1,2,7,8)
OBIAD: Zupa z fasolki szparagowej (235g), pyzy drożdżowe (80g), łopatka w sosie własnym (100g), ogórek kiszony (60g), woda z cytryną (200g) (1,2,6)
PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z mussli i konfiturą (150g) (2)
Środa 23.10.2024
ŚNIADANIE: Bułka (50g) z masłem (5g), jajecznica (50g), pomidor ze szczypiorkiem (50g), herbata z imbirem (200g) (1,2,3)
OBIAD: Zupa ogórkowa (235g), kluseczki z masłem i cukrem trzcinowym (220g) kompot wiśniowy (200g) (1,2,3,6)
PODWIECZOREK: Wafle- gofry (70g), jabłko (80g) (1,5,8)
Czwartek 24.10.2024
ŚNIADANIE: Kanapka (50g) z masłem (5g), ser żółty (40g), papryka kolorowa (50g), herbata owocowa (200g) (1,2)
OBIAD: Zupa krem z zielonych warzyw (235g), ryż (80g), pulpety w sosie koperkowym (150g), woda z grejpfrutem (200g) (1,2,3,6)
PODWIECZOREK: Kaszka manna na mleku z borówkami (1,2)
Piątek 25.10.2023
ŚNIADANIE: Chleb (50g) z masłem (5g), twarożek ze szczypiorkiem (50g), rzodkiewka (30g), herbata z cytryną (200g) (1,2,8,)
OBIAD: Zupa krupnik (235g), ziemniaki (80g), pulpety rybne smażone (80g), surówka z kiszonej kapusty (50g), sok owocowy 100% (200g) (1,2,3,4,6)
PODWIECZOREK: Banan (50g)